Skara sommarland 3-4 juni 2023

 

 

Vi åker ner till Skara på lördagen den 3 juni och checkar in på campingen. På campingen kan man välja att bo i stuga eller ta med sig husvagn, husbil eller tält. Framåt kvällen tänder vi sen grillen och fixar ihop lite mat till vårt långbord. Vi äter gott, umgås och har en trevlig kväll tillsammans.

På söndag den 4 juni är det sprinttävling inne i parken bland karuseller och rutschkanor. De som är anmälda och springer/går en bana har fritt inträde till parken övriga får betala inträde för att komma in. Efter tävlingen får man sen bada, åka karusell och leka så mycket man vill och orkar fram till att parken stänger kl. 17.00.

I år har vi fått pengar ifrån SISU för att genomföra den här resan så vi räknar med att de pengarna ska täcka kostnaderna för boendet och maten på lördag kväll.

Det är incheckning från kl. 13.00 för campingplatserna och från kl. 14.00 för stugorna. Utcheckning dagen efter är 10.30 för stugorna och 12.00 för campingplatserna. 

Anmälan görs till mig, Linda, senast onsdag 17 maj. Jag bokar camping och anmäler till tävlingen.

Vid frågor eller funderingar är det bara att höra av sig: 070 34 833 5

Sista rapporten

 • 25 jun 2013

Nu är grabbarna i mål. Det har varit trevligt att få följa deras eskapader genom vårt avlånga land och jag är imponerad över farten som dom haft. Hoppas att det håller i sig i orienteringsskogarna i höst. Ett stort tack till Bengt och Mats för rapporterna som jag har fått förmedla ut till alla supportrar. Bengt skriver så här; Hej Vikingarna från Dalsland har gått i mål! Sista etappen från Sösdala gick via fantastiska bokskogar och öppna jordbrukslandskap. Lunch i Löbberöd direkt från en mobil Thaimatsvagn. Därefter en sista rejäl fika på kondis i Skurup. Om någon tror att Skåne är platt kan vi intyga att så inte är fallet. Vi har avverkat flera åsar med rejäl stigning och svetten lackade så det stod härliga till. Tur då att regnet började ösa ned ungefär 2 min efter vår ankomst till Smygehuk... Efter 16 dagar och 228 mil var vi i mål, skönt men kanske en känsla av tomhet också. Frågan är vad vi ska hitta på härnäst (obs varken Mats eller jag har vågat föra nästa projekt på tal hemma, ännu...)? Vi trodde väl aldrig någon kunde vara intresserad av vårt äventyr. Tack för alla uppmuntrande mail, sms och telefonsamtal! Varma (ömma?) hälsningar från Bengt och Mats.

Sverigeresan del 7

 • 25 jun 2013

Tjabbalabba, humöret på topp efter dag utan backar i endast svag motvind. Cykeltid 7:24 tim, 150 km och ett snitt på 20,2 km/tim. Mats har gått som en raket idag och jag med mina 130kg har legat i suget bakom. Riktigt otäcka vägar med vajerräcken och idiotiska privatbilister som inte ens försöker hålla ut, jobbigt, och vi har gått på adrenalin. Lunch i Visslanda på en Thairestaurant, de gick nog back denna dag stackarna. Vi fick även resans första mjukglass, äntligen. Är nu i förläggning fint vandrarhem i Sösdala. Vi har laddat upp inför morgondagens avslutande lätta 100 km på fina små Skånevägar med som vanligt ett paket makaroner med Scans goda (brosk-) bullar. Till efterträtt delade vi på en påse kanelbullar, det går åt energi när man cyklar. Hoppas den väna hustrun Sanna kommer och hämtar vid slutdestinationen Smygehuk i morgon em. En slutlig utvärdering får vi återkomma till men vi har fått ordentlig cykelbränna, ätit mycket makaroner, tältat och härdat våra stackars bakdelar. Cykelhälsningar från Bengt och Mats.

Sverigeresan del 6

 • 25 jun 2013

Någon dag kvar. Snart slut, snyft är rubriken på Bentgs mail. Jag nu är det snart bara Skåne kvar innan slutmålet i Smygehuk nalkas. Bengt skriver; "I går söndag startade vi från en fin campingstuga i Tranås. Dagen blev tung då Småland är kuperat samt motvind första halvan förbi Aneby. Vi tränade även på att ta på/ta av regnkläder flera gånger... Bengts bakdäck hade gjort sitt när vi kom till Eksjö. Byte till reservdäck och ny slang tog 45 min. Lunchbuffen för ca 8 personer, minst, gick lätt ned. Vi kämpade vidare och hamnade till slut i Lammhult. Vandrarhemmet var stängt och campingen nedlagd, snopet. Vi tältade vid en fin rastplats full med knott men med toa. Kvällsmåltiden intogs bestående av varsin kall grötkorv kompletterade med tillika kalla mamma Scans köttbullar. Etappen gav effektiv cykeltid 8:16 Tim och 142 tunga km".

Sverigeresan del 5

 • 23 jun 2013

Resan går vidare in i Småland. En av våra veterancyklister i Skärmen, Märta Johansson tipsade igår på facebook om att i Medevi säljer man förnämlig salva mot ömma bakdelar men tipset kom tyvärr fram för sent. Nu kommer snart svaret på den stora frågan. Skall någon av herrarnas anförvanter förbarma sig över dem och möta upp på sydspetsen eller blir det till att trampa hem? Bengt skickar även, helt osjälviskt med ett kort på hur en rejäl cykelbränna ser ut, d.v.s. en solbränd cyklist. Gårdagens detaljer förmedlas som vanligt av Bengt genom hans smartphone. Han skriver; Salva i Medevi är sent föreslaget. Dagsetapp Askersund, Medevi inkl ypperlig lunch på värdshuset. Därefter Motala, Skänninge, Mjölby (handlade mat). Avslutning Boxholm och slutligen fin stuga i Tranås. Tid i sadeln 8:00 tim, snitt endast 17,2 km/tim. Vi har haft hård motvind i stort sett hela dagen... Strax innan Medevi under kisspaus blev vi upphunna av orienterings familjen Lingegård från OK Gripen. De var ute på cykeltur del av Vätternrundan varför vi slog följe och intog gemensam lunch i Medevi. De skulle varit hela familjen men en av döttrarna hade fått cykeln stulen på natten i Askersund, sicken osis! Hon fick ta bussen till Vadstena i stället. Vi är på ett särdeles bra humör då målet kommer allt närmare. Varvar vaselin med Helosansalva vilket gör gott för trötta bakdelar. Nu har vi, som vanligt, delat på ett paket påstå och en burk Bullens korv. Detaljplanerar morgondagens rutt och smörjer kedjorna. Hälsningar Bengt och Mats.

Sverigeresan del 4

 • 22 jun 2013

Nu är snart gubbarna nere i bebodda trakter. Idag (midsommardagen) blåser det friska, sydliga vindar vilket bör betyda MOTVIND. Det blir nog en tuff dag. Från gårdagen rapporterar Bengt så här; Startade från Lesjöfors vid 0900. Bra väder med sol men bitvis motvind. Lunch på ett Hotell John (Ericsson) i Filipstad. En rejäl nedförsbacke in mot stan där vi för andra gången på denna resa lyckades överskrida hastighetsbegränsningen 50km/tim! Därefter Storfors och handla på Ica. Raskt vidare mot Karlskoga och resans första pizza. Konstig känsla när man inte märker att man har ätit utan är nästan lika hungrig efteråt. En lätt resa till Degerfors, Svartå och därefter Laxå. Kvällens stuga ligger på en camping 11km mot Askersund. Vi är slitna men vid gott mod och känner lukten av Skåne. Dagsetapp 8:17 tim, 155km. PS vi har köpt mer vaselin DS. Cykelhälsn från Bengt och Mats

Sverigeresan del 3

 • 21 jun 2013

Resan genom Sverige fortsätter. Bengt skriver; "Efter att ha tillbringat natten i ett pörte i Moraparken (ombyggd visthusbod) har vi passerat Vansbro och kommit till en bedagad camping Lesjöfors. Har haft strålande sol och inledningsvis motvind. Därefter bra vind men backigt Vansbro-Lesjöfors. Dagens etapp 141km var dock enkel jämfört med Sveg-Mora igår, 146 km, stark kupering och hård motvind. Ser fram emot morgondagen och klarar vi oss i midsommartrafiken siktar vi på Laxå ungefär. Fortsatt ont i baken men hanterbart. Cykelhälsningar från OK Skärmens cykelgubbar Bengt och Mats."

Sverigeresan del 2

 • 19 jun 2013

Tisdag 18 juni. I dag har vi spanat in Jan Ottossons priser samt Wassbergs skidor i Åsarna Ski center. Därefter en ypperlig buffe- lunch på Ytterhogdals värdshus och sedan kvällsvard på Sibylla i Sveg. Ja, så har dagen förflutit för våra tappra cykelriddare från Dalsland. Att campingen i Sveg inte visste om att två Skärmare behövde nattlogi var naturligtvis en liten missräkning. Man läser uppenbarligen inte rapporterna från Sverigeresan så alla stugor var redan uthyrda, varför natten tillbringas i tält till Mats stora förtret... Vi har haft vilodag med vackert väder, förlig vind och endast 115 km tillryggalagt. I morgon onsdag siktar vi på Mora, om bakdelarna håller slutar Bengt sin rapport.

Sverigeresan

 • 18 jun 2013

Två av våra framstående ungdomsledare håller för närvarande på att fördjupa sig i Sveriges geografi. Från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder skall man rida sina tvåhjuliga vänner genom Sverige. Bengt Zetterberg och Mats Hallsten har nu lämnat Lappland och trampar idogt vidare med en snittfart på 150 000 m per dag. Kortet är taget vid Moskosel Camping en tidig, blöt morgon av en Holländsk dam som fann för gott att inte avböja inviten att få fotografera två Skärmare.

Inbjudan Ungdomsserien och O-ligan

 • 16 jun 2013

Onsdagen den 28 augusti arrangerar OK Skärmen BDOFs ungdomsserie, deltävling 3 samt O-ligan, deltävling 5 som en sprinttävling i Färgelanda.

Resultat Skärmen Cup 5:e juni

 • 6 jun 2013

Nu finns det färska resultat från Skärmen Cup i Färgelanda den 5:e juni. Hoppas att alla nu är i toppform för drabbningarna på Skara sommarland den 9 juni. Rekordmånga deltagare från Skärmen. Jättekul. Lycka till allesammans.

Avslutning 12 juni

 • 6 jun 2013

Så var det dags för våravslutning efter en massa roliga onsdagar. Nästa onsdag (12/6) är det samling på gräsmattan vid Ragneruds Camping. Det blir en liten bana och kanske lite överaskningar. År det bra väder blir det nog en grillad korv. Ta med badkläder ifall ni vill ta er ett dopp. Ungdomskommittén vill passa på att tacka alla trevliga ungdomar och lika trevliga föräldrar för i vår. Vi kommer igen med nya friska tag till "hösten" dvsi början av augusti.