Vi var på 25-manna

 

 

 

  • 13 okt 2008

I helgen var ett gäng Skärmare på 25-manna i Stockholm tillsammans med Ljungskile FK

Nu går snart starten

För tredje året i rad så hade Skärmen tillsammans med Ljungskile FK skramlat ihop 25 deltagare som deltog i 25-mannastafetten i Stockholm. Ja, riktigt sant är ju inte detta för vi fick faktiskt låna in tre löpvilliga damer som normalt inte tävlar för oss.

För det är så illa att vi saknar damer. Vi hade visserligen ett antal charmanta kvinnor med på resan men några föredrog konstigt nog att shoppa framför att följa den rafflande upplösningen av stafetten vid Rösjöbadet. Mats Lindström hade ett fasligt sjå under sista veckorna att få ihop deltagare när den ena kvinnan efter den andra föll ifrån. Turligt nog så fanns det klubbar i grannskapet som inte hade plats för alla sina damer så det fanns faktiskt 10 st som inget högre önskade än att få springa i vårt lag. Roland satt hela resan upp till Stockhol och fantiserade om hur han skulle bli jagad av en massa tjejer som försökte övertala honom att få vara med i hans lag.

Nu löste det sig till sist på bästa sätt och laget placerade sig på 223:e plats (282 godkända lag av 354 startande lag)  med en totaltid på 7 tim.23 min.45 sek.

Detta skall jämföras med förra året då vi fick en slutplacering på 183:e plats av totalt 255 godkända.

Vi har ett fantastiskt jämt lag som coachas mycket skickligt. Totaltiden i år var endast 39 sek. sämre än förra året. Henrik varvar på andra-sträckan

Vi skall inte avslöja allt festligt som skett under helgen men att May Hallsten gör en 10-minuters bom i hissen på väg till frukosten på lördagen vill vi inte undanhålla er. Hon lyckades förirra sig in i personalhissen, bli utelåst från hotellet samt bli regi-strerad av en övervakningskamera och till sist insläppt igen av en förundrad portier, på knappa 10 minuter. Vi var glada att hon var tillbaka och hotellpersonalen fick säkert något trevligt att prata om på lunchrasten.

Vi hade en trevlig resa där alla gjorde bra prestationer utifrån sina örutsättningar. 

Våra shoppande damer motverkade den kommande lågkonjungturen genom att inte uppfylla alla negativa ekonomijournalisters profetsia som säger att svenskarna har slutat handla. Möjligen var Carina Blom ett undantag?

Det är inte helt omöjligt att det kommer ett lite längre och fylligare reportage i nästa Skärmare.