Rapport från SM

 

 

 

  • 1 okt 2008

I helgen så var undertecknad på SM i medeldistans och stafett för att studera eliten i svensk orientering. Jag passade på att känna på SM-banorna i form av en publiktävling efter finalen och som ni kan se av bilden så var det lätta banor (snitsel på båda sidor).

SM gick i år i närheten av Södertälje. Medeldistansen mellan Järna och Gnesta och stafetten söder om Nykvarn. Finalen i medeldistans hade ett dalslänskt glädjeämne i form av Jonas Wallin som fostrats i OK Roto, numera tävlande för Vänersborg. Jonas blev 6:a i H20-finalen efter ett mycket stabilt lopp. Oturligt nog så bröt Jonas några ben i handen i slutet av loppet så det blev ett besök på sjukhus och gipspaket istället för att få vara med i stafettlaget på söndagen. Bra jobbat Jonas. För övrigt fanns det ingen från Bohuslän-Dal i finalen.

I stafetten fanns det bara två lag som representerade distriktet, båda i H20 och båda var från OK Gipen. Ett av lagen fullföljde men fick ingen framskjuten placering.

Det samlade omdömet om tävlingarna var att det var ett mycket bra arrangemang och att orienteringen var verkligt utslagsgivande (alla hade tydligen inte snitslade banor)