Ultralång-SM i Dals Ed ställs in på grund av snö

 

 

 

  • 21 mar 2009

Redan nu har man beslutat att ställa in Ultralång-SM den 5 april. Men vem är egentligen förvånad, med tanke på hur vintern verkar dröja sig kvar länge och längre för varje år? Nytt datum är inte bestämt ännu.Även publiktävlingen ställs in.


Pressmeddelande från SOFT

Söndagen den 5 april, alltså om drygt två veckor, skulle ultralång-SM i orientering ha avgjorts i skogarna utanför Ed i Dalsland. För mycket snö i skogen gjorde att arrangörerna i samråd med Svenska Orienteringsförbundet på fredagskvällen tog beslutet att ställa in SM-tävlingen.

I öppen tävlingsterräng ligger det för närvarande ett tjockt täcke med hård packad snö. Något töväder har arrangörerna Eds SK och Stigsökarna inte i sikte för närmaste veckan.

- Det är väldigt olyckligt att ultralång-SM får ställas in. Men det finns ingen chans att tävlingen kan bli rättvis eftersom det kommer att bli spårsnö, säger Niklas Wrane, tävlingsansvarig på Svenska Orienteringsförbundet.

- Hade väderprognosen sett bra ut för den kommande veckan hade vi naturligtvis avvaktat en vecka till med beslutet, men tyvärr kommer det att vara minusgrader på nätterna, och då smälter inte snön.

Nytt tävlingsdatum meddelas senare.